2021-07-18 714 浏览
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝒾𝓂 𝒮𝒽𝒶 𝒯𝓈𝓊𝒾放假出左尖沙咀行下,顺便影下𝘏𝘒𝘔𝘖𝘈果个劲多人打卡既果旧云,之后行到文化中心医肚。呢间餐厅灯光比较暗,都算几大间,有几块落地大玻璃望住出面,个𝘷𝘪𝘦𝘸 几靓同开扬。餐厅门口有2部自助点餐机同传统柜位落𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳。🌟大早餐 𝗔𝗹𝗹 𝗗𝗮𝘆 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 ($𝟲𝟴)我好钟意试唔同餐厅既𝘈𝘭𝘭 𝘋𝘢𝘺 𝘉𝘳𝘦𝘢𝘬𝘧𝘢𝘴𝘵,呢道既全日早餐定价比较平,但质素都相对差少少。佢既蛋系煎蛋黎,平时通常系炒蛋?!磨菇好似有𝘋硬同埋冇煎过果种香口既感觉。仲有唔系用烟肉而系比较普通既火腿,德国肠都正常发挥。唯一比较特别既系有𝘥 𝘴𝘮𝘢𝘴𝘩𝘦𝘥 𝘢𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰🥑,加左少少蕃茄🍅系入面,可惜好似沟左水咁,味道偏淡。成个𝘈𝘭𝘭 𝘋𝘢𝘺 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘬𝘧𝘢𝘴𝘵 都似快餐店质素,有点失望呀。🌟芝士肉酱薯条 𝗕𝗼𝗹𝗼𝗴𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲  𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 ($𝟰𝟱) 连饮品虽然系𝘵𝘦𝘢 𝘴𝘦𝘵,但份量比想像中细,肉酱唔系用免治猪肉,而系条状既猪肉丝,有少少奇怪,而且肉酱偏咸。薯条炸得几好味,配埋芝士肉酱系吸引既,但可惜芝士份量唔算多,即使做到拉丝

🌟大早餐 𝗔𝗹𝗹 𝗗𝗮𝘆 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 ($𝟲𝟴)

虽然系𝘵𝘦𝘢 𝘴𝘦𝘵,但份量比想像中细,肉酱唔系用免治猪肉,而系条状既猪肉丝,有少少奇怪,而且肉酱偏咸。薯条炸得几好味,配埋芝士肉酱系吸引既,但可惜芝士份量唔算多,即使做到拉丝但好多时都食到肉酱又食唔到芝士,食完会觉得个口好咸。

不过呢道既饮品反而有惊喜,试左𝘤𝘢𝘱𝘱𝘶𝘤𝘤𝘪𝘯𝘰 ☕️(+$4)同冻柠蜜 (+$18),𝘤𝘢𝘱𝘱𝘶𝘤𝘤𝘪𝘯𝘰口感绵滑得黎几浓烈,奶泡都算厚,唔错。

📍 𝘿𝙚𝙡𝙞 𝙖𝙣𝙙 𝙒𝙞𝙣𝙚
尖沙咀梳士巴利道10号香港文化中心餐厅大楼地下
𝘎/𝘍, 𝘙𝘦𝘴𝘵𝘢𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵 𝘉𝘭𝘰𝘤𝘬, 𝘏𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘯𝘨 𝘊𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘢𝘭 𝘊𝘦𝘯𝘵𝘳𝘦, 10 𝘚𝘢𝘭𝘪𝘴𝘣𝘶𝘳𝘺 𝘙𝘰𝘢𝘥, 𝘛𝘴𝘪𝘮 𝘚𝘩𝘢 𝘛𝘴𝘶𝘪
2021-07-18