2022-01-18
penrice见到呢间野新新地又冇咩差评,同埋环境好似几好咁,所以好早系openrice book左枱庆祝记念日而我既理解,餐厅分开左2个area, 一边系sofa seat, 一边系for dining, 而waiter带左我地系bar枱前既sofa seat我地叫左2个xmas set, 都系唯一既dinner set (1月仲有xmas set? 🤔)连2杯酒,卖单HK$1300几🔸橘子汁配刺身级带子其中一份系唔记得左落dressing😅, 好彩佢个带子都ok, 所以冇左个汁都仲食到,当清清地咁食😂🔸黑松露野菌汤佢系用个壶另上,打卡拍片唔错,但味道就好一般了,唔好expect佢系用菇blend烂加cream"煮"过,佢只系将几片菇加pat cream, 再撞d汤落去,所以系好淡同埋唔知点解好鬼甜,甜到糖水咁好怪😅🔸Grilled USDA Prime Flat Iron冇特别,冇特别既程度系,想揾d野写下都冇😅🔸Sous-vide Iberico Pork Rack又系冇咩特别惊喜,冇overcooked到, 唔会太干🔸Bacchus Vintage Cheesecake
Openrice见到呢间野新新地又冇咩差评,同埋环境好似几好咁,所以好早系openrice book左枱庆祝记念日
连2杯酒,卖单HK$1300几
🔸橘子汁配刺身级带子
🔸黑松露野菌汤
🔸Grilled USDA Prime Flat Iron
冇特别,冇特别既程度系,想揾d野写下都冇😅
🔸Sous-vide Iberico Pork Rack
又系冇咩特别惊喜,冇overcooked到, 唔会太干
🔸Bacchus Vintage Cheesecake
话说呢餐饭其实系记念日,留左remark希望可以系个dessert plate到写字影下相,点知上到枱系咩都冇,都唔紧要,但个cheesecake系一d都唔滑同唔rich, 讲不上系好食
🔹Service
全场都系年轻人server, 其实睇得出好green, 佢问我地Cabernet Sauvignon要红酒定白酒😅, 但都好有礼貌既
只系值得一提既系
我被安排既位置系bar前面既sofa位,server们好钟意系个bar入面到倾计,「今晚收工去边,边个边个入面做紧咩」之类都一定会听得好清楚内容😂, 仲要Bar隔离就系厨房
厨房有厨房播d好抗奋既歌,楼面有楼面播d好有情调既歌,同埋bartender哥哥好钟意每整完一杯cocktail就好大力咁掉个shaker落锌盆,佢当晚整左好几杯,所以真心好嘈,真心系食到咩心情都冇
但当佢地serve紧客时
都系好有礼貌
所以总括黎讲
坐呢个位都几嘈下
如有机会黎呢到
真心唔建议坐呢个位😂
睇得出餐厅系想走高档路线
但食物同server既product knowledge真系有待改善