2019-05-28
今日全日都落雨, 原本念住带个飞左成10个钟黎香港玩一个礼拜嘅fd扫街>放弃>Plan 2>All u can eat😋. 可能好耐无行旺角又或者无留意, 琼华对出嘅弥敦道竟然开左条新嘅马路!!! Anyway, 楼下劲多举牌阿姐派传单我地, 个fd就拣涮涮锅. >剌身•海鲜火锅盛宴 (HKD268@)每人HKD268嘅任食剌身海鲜原来仲包场内嘅其他生料, 熟食, 寿司, 饮品... etc, 汤底有成8款拣, 加HKD20就可以*双拼*, 我地拣左味道浓但唔油嘅寿喜烧+Collagen满满骨胶原猪骨汤🐽. 最正系可以坐足3个钟, 食饱都可以唔使转场继续饮返杯🍻. >除左汤底用人手order. 原来🙌🏻li度落单系用WeChat或者一个叫”RicePon”嘅App落Order, 劲先进呢!! 好似我fd无买SIM卡都可以用店嘅Free Wifi👏🏻. 趁汤底未滚去睇下出面有咩特别先. >出面寿司bar有师傅即场整唔同款嘅寿司>打边炉最好玩嘅混酱bar都十分齐全: 现切指天椒, 蒜蓉, 炸蒜, 7味粉... 👍🏻, 隔离嘅大雪柜就放
鸳鸯锅
剌身•海鲜火锅盛宴 (HKD268@)
寿司bar
出面寿司bar有师傅即场整唔同款嘅寿司
酱料
生料
打边炉最好玩嘅混酱bar都十分齐全: 现切指天椒, 蒜蓉, 炸蒜, 7味粉... 👍🏻, 隔离嘅大雪柜就放左豆腐, 芝心丸(必食!), 菇, 鱿鱼, 狮子狗, 牛柏叶Albert Yip, 芝士肠, 烧卖, 3文鱼骨(夹两旧汤底+鱼鲜味)
Veggie
瓜瓜菜菜类都有十几样, 仲俾我发现有平时街市都好少有得卖嘅*冰菜*呀!!! 拉面同原包出前一丁啱哂最后用充满精华嘅汤底渌.
酒精+非酒精饮品
饮品柜完全系令人眼花缭乱, 喺美国饮酒多过饮水嘅朋友又韩国啤酒🍻又Stout劲开心猛话好抵食🤣.
剌身
剌身
剌身拼盘嘅用料好好, 劲新鲜, 虾🦐超巨, 切得够大方, 剌身都做到啖啖肉呢.
炸物, 扬物, 熟食
今次个fd平时无咩机会食日式料理or炸物所以我order多几款即炸嘅扬物, 个人认为一定一定要食炸芝士波同炸芋蓉波因为芝士超级拉丝芋蓉劲滑呀! 而天妇罗炸虾🍤, 南瓜🎃, 炸日式饺子🥟, 因为叫左劲多野食摆左一段时间系完全无淋食落仲脆卜卜der.
饱到抽筋时, 都•要•食•甜•品🍦, 豆腐味雪糕🍦好好味😋