今年过咗海食生日饭 就系因为肉桂狗 😂😂老实说 旺角嘅洗衣街系有啲僻 不过呢一日夜晚嚟都系满座嘅 从不断有人喺门外等位而一入到去餐厅环境太过浅窄….张2人枱…好窄好窄…张枱隔离不段有职员行来行去 就窄上加窄..本来坐咗喺一张霓虹灯下面嘅枱谂住影相会好靓😌但系因为霓虹灯系橙红色 一直开住佢个灯光好唔舒服 嘢食喺个霓虹灯面前影都会变咗只色又红又黑…所以我最后熄咗盏霓虹灯😂😂而因为佢安排咗楼下座位俾我 我上网睇到嘅相见到嘅霓虹灯招牌款式 我坐𠮶层都见唔到..唔知楼上嘅座位会唔会比较阔落呢?🧡𝗠𝗮𝗶𝗻 𝗖𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲🧡🥩澳洲顶级西冷 (七成熟) $138平时嗌扒多数都系medium or medium well,今次medium well 有点难切🍴咬落都好韧😅😅好用力😅😅但系又要好快食晒 因为摊得耐就冻哂 然后又越嚟越韧😟不过佢牛味都几浓同埋煎得好香 点少少侧边嘅盐 会更入味🍕夏威夷薄饼 $118佢系薄饼底!!薄饼底pizza世一!饼底系完全冇失望!好脆😍但系..馅料同埋饼底系完全分离😟一切🍴拎🍕出黎已经系分开…要慢慢再整返啲馅料上去块pizza到先食得😅馅系有菠萝🍍火腿🍖芝士🧀辣肉肠..芝士
今年过咗海食生日饭 就系因为肉桂狗 😂😂

🧡𝗠𝗮𝗶𝗻 𝗖𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲🧡

🥩澳洲顶级西冷 (七成熟) $138

澳洲顶级西冷
澳洲顶级西冷

🍕夏威夷薄饼 $118

但系..馅料同埋饼底系完全分离😟一切🍴拎🍕出黎已经系分开…要慢慢再整返啲馅料上去块pizza到先食得😅馅系有菠萝🍍火腿🍖芝士🧀辣肉肠..芝士完全同其他馅融合唔到,就系一块结咗嘅芝士咁样😅有点失望
夏威夷薄饼
夏威夷薄饼

💚𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀💚

佢嘅特饮名称全部都配上一个特别嘅名😂系的确会令人注目👀

🥤可遇不可求 $38

呢杯饮品包括左桃🍑红石榴糖浆 青柠汁🍋同埋Ginger Ale
味道不错 就是有果味 酸酸甜甜的Ginger Ale
中和返以上食物嘅油腻🤩

🥤椰林飘香 $38
用椰子🥥奶🥛菠萝汁🍍制成🥤其实即系无酒精版嘅Pina Colada😆😆呢杯实冇死 果然冇失望!香滑 不会过甜

💙𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁💙

黎到呢间餐厅最大嘅gimmick 亦都系唯一嘅gimmick😅原价我都唔知几多 而家OpenRice订座就免费的!不过如果要画图写字就要早1日send图俾佢哋 睇吓画唔画到😅

只碟上面嘅图案同我男朋友send俾佢张图系差唔多一模一样㗎😳😳估唔到佢除咗肉桂狗之外 连佢就系独角兽🦄️都可以画埋😳虽然系唔会食个图案 但系呢个行为系绝对俘虏到少女嘅心❤️🧡💛💚💙💜 #未预计这一秒会这么震撼我 😂同到呢只碟影咗几张好靓嘅相就已经非常之开心🥳因为佢画得好靓😛
依只碟上面嘅小蛋糕系一件普通嘅朱古力蛋糕🍰冇咩特别嘅 我地都唔知有冇得拣嘅 因为男朋友本身系冇拣 不过佢一上枱就系呢件蛋糕🍰

★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-

总括来讲 其实呢间餐厅冇话啲咩要专登再嚟多次嘅特别地方😅出面嘅餐厅越来越多有得喺甜品碟画图案 好似又唔一定要拣佢🤔虽然我哋净系嗌左两款食物但系两款都冇咩话好惊喜嘅地方
不过如果你约咗另一半或者朋友生日唔知食咩又想俾少少surprise佢嘅 都可以喺呢度食饭 预订定甜品🎂🍰