2018-07-22
今次已经系第二次黎俾第一次感觉好少少,因为第一次系相当嘈, 嘈到根本系同朋友倾唔到计 其他枱食客都非常大声讲嘢有好朋友做大老板请食甜品 当然老实不客气 叫叫晒四个! 我哋只系得五个人, 相当于差唔多一人食一个甜品 !甜品份量其实仲大过正餐❤❤ 可以话系好抵食!我问咗店员,今日我唔想食肉可唔可以唔要肠仔畀多啲菜我? 其实佢冇正面回覆我,不过上菜嘅时候个英式早餐就直接冇咗两条肠 我望一望隔离朋友这个碟 ,系正常有肠仔, 但系蔬菜量好似同我差唔多。。。 不过唔紧要啦我都够食㗎喇面包比较特别系黑色嘅 !!!虽然我唔知系咩构造,但系味道同正常面包冇两样😂😂 唯独是系烘得比较焦 周围𠮶边都好硬好难咬!其他食物炒蛋,番茄 ,蘑菇, 生菜, 都系一般水平冇咩特别。。。呢个系朋友食嘅南瓜意大利饭 今晚想好似奄列 都几过瘾!饮品方面都系属于一般水平! 呢个系玫瑰水蜜桃茶, 饮落去好浓玫瑰味 ,但系反而就唔觉有水蜜桃味甜品方面有两款都做得相当唔错 !!!😍呢个貌似"呢啲m"嘅 就系玫瑰味千层蛋糕❤❤❤ 粉红色嘅外表已经相当吸引配合埋玫瑰花仲更加吸睛!!! 食落去蛋糕松软, 层层分明, 亦都有好香浓嘅玫瑰花味
呢个系朋友食嘅南瓜意大利饭 今晚想好似奄列 都几过瘾!
甜品方面有两款都做得相当唔错 !!!😍呢个貌似"呢啲m"嘅 就系玫瑰味千层蛋糕❤❤❤ 粉红色嘅外表已经相当吸引配合埋玫瑰花仲更加吸睛!!! 食落去蛋糕松软, 层层分明, 亦都有好香浓嘅玫瑰花味!但系当值物放入去蛋糕𠮶阵时居然冇 一d令人反感嘅奇怪味道! 算系好出色!
😂 分量又系好大,个样又系非常之似奄列! 佢就系梳乎你士多啤梨班戟 ,好似话系呢间铺头嘅signature
就算放咗一阵未食都冇塌下来, 而且咬开冇臭蛋味, 甜味适中唔会好浓 ,本身系有啲寡, 但系配合埋士多啤梨雪糕, 酸酸甜甜就好好食嘞" !都有75分❤!
呢两款甜品就有啲失败 其实我都知道 waffle 唔系咁难整得好食😭😭😭! waffle 个朱古力酱好浓好香, 但系件窝夫又系烘得好硬, 差d切得切唔开而且入面好干身 冇水分就唔想食落去啦!
另外一个仲奇怪 唔想探究佢叫咩名 总之块饼就好硬, 又异常地甜! 仲要系死甜, 一切开就散晒成沙状, 啲士多啤梨虽然好似好红,但系真系酸到标眼泪!!!!!!!😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭 果酱又系酸到标眼泪!!! 所以味道好极端:一系就好甜,一系就好酸 食咗两啖都唔想再食落去。。。