2018-05-25
嚟呢间餐厅食野之前,都知道甜品系出名,尤其系蛋卷,不过未食饭都要食正餐先嘅!见到餐牌都觉得个主食都几吸引同抵食,因为我想主攻甜品,所以拣咗个最抵食嘅海藻乌冬甜品餐,有沙律,一个乌冬,饮品,最紧要系有蛋卷!都系$99!估唔到主食海藻乌冬有啲惊喜,同平时食嘅乌冬唔同,呢款幼滑好多!主角蛋卷!我拣咗黑芝麻味,芝麻味够香,cream够香滑,蛋糕同cream嘅比例差唔多系一比一,我自己唔怕食cream,所以觉得个比例刚刚好!另外再叫咗两个甜品做我嘅主菜,日本草莓pancake同抹茶窝夫!士多啤梨好甜,食得出真系日本嘅士多啤梨!pancake偏厚身,蛋味较浓!唔错,最正就系上面有个小布甸!一次过满足甜品控嘅欲望。抹茶窝夫,配埋抹茶雪糕一定唔会错,亮点系有栗子酱,平衡番咁多绿茶味!