2021-08-22
星期三去shopping之后经过呢间铺头,比铺面既gelato吸引左我同朋友去试试呢间餐厅😋 估唔到除左甜品之外佢既主食都做得好好!1.红茶汇聚 crepe铺头主打Crepe,嗜甜既我梗系嗌返个甜Crepe试试佢。呢个红茶Crepe,蛋皮好有蛋香味,咬落去啖啖都系完全唔会太甜既红茶custard,面有朱古力碎,仲要皮里面有啲曲奇碎,多重口感,几啖就比我地清晒!呢个crepe仲有得试埋佢地啲gelato,我地拣左榛子味,gelato食落俾雪糕真系幼滑啲,仲要用料比较健康,罪恶感都少啲。佢啲咸crepe望落其实都好吸引,下次真系要黎试试佢!2. 和牛汉堡配薯条 平时出去食牛和汉堡好多时块汉堡都会干争争完全唔似和牛,但呢一到既肉系真系好juicy食得到肉汁!个包有好香既牛油味,里面既材料劲丰富,脆片芝士、洋葱、磨菇,每一啖都觉得劲满足!望落正常size但我同妹妹食左各一半已经饱左😅😅 最后仲剩返啲薯条😅呢个main真系好味又抵食3. 带子芦笋意大利饭呢个系一个比较清淡食落较fresh既饭,啲汁系白色但唔系好腻既奶油汁,而系一个充满露荀原味既汁~ 食完重口味既和牛汉堡再食返呢个解腻🤣 带子煎得
1.红茶汇聚 crepe
2. 和牛汉堡配薯条
3. 带子芦笋意大利饭
呢个系一个比较清淡食落较fresh既饭,啲汁系白色但唔系好腻既奶油汁,而系一个充满露荀原味既汁~ 食完重口味既和牛汉堡再食返呢个解腻🤣 带子煎得好好唔会太生太熟,调味都ok. 除咗煎带子,仲有好多细粒带子同埋蘑菇等配菜
仲有好多其他野想试!!系会想返兜既餐厅!!