2021-06-23
上次嚟到前面有两枱客排队等紧,等咗十几分钟见里边有位但条队唔郁,好奇问店员后知道为公平起见,店内如有两人枱都会hold起等排头嘅三位客人先入内用膳,所以决定下次少d人再战。今日见毛毛雨再去碰碰运,见到冇人排队而里边又有两张两人枱,挑战终于成功!Cafe入面唔算多人,楼面有三位侍应都等左4-5分钟先获安排入座。食嘅时候见到就算有吉枱而唔需要hold枱,都有颇长嘅时间冇fill客。可能餐厅仲好新,希望将来finetune吓座位安排流程,minimize idle time。Mains 我地order左柠檬忌廉鸡胸蝴蝶粉同 拿玻里意粉。柠檬忌廉鸡胸蝴蝶粉个汁好特别未试过,似杰嘅鸡汤加超多柠檬汁,好酸但好过瘾。鸡胸好贴心咁已经起左皮,有慢煮鸡胸种tender嘅质感。拿玻里意粉好番茄,肠仔同芝士粉味道好出。亮点在于追加嘅甜品!万众期待嘅忌廉疏乎厘真系好滑好好味,富空气口感,连creme同焦糖一齐食简直无得输!外型劲cute,一路食一路震腾腾,有d似细个成日食嘅鸡蛋布丁~疏乎厘芝士蛋糕入口即散发著浓厚嘅芝士味,有d似日式芝士蛋糕,比较湿润。仲有靓靓Rose latte 同Flat white!Me
拿玻里意粉好番茄,肠仔同芝士粉味道好出。
仲有靓靓Rose latte 同Flat white!
Menu-