2018-06-17 110 浏览
就近元朗广场轻铁站嘅泰厅非常就脚,平时个lunch menu每碟野都只系$4x,泰国野黎讲算系抵食!闲日去食dinner,唔驶好似weekend咁等入座,坐得舒服,野食都好快上到(平时星期五六行过都要等位,好似几受街坊欢迎!)先饮个龙眼冰,味道啱啱好,唔系好似饮紧成啖糖水咁,ok的。$5x蚊晚市有菜有肉,算系划算。略嫌味道唔够浓,如果放多少少酱炒会更好。串烧味道最为不错 分别嗌左猪牛鸡三款,表面烧得脆皮,又唔太㶶,唔知点解牛肉比较咸,猪鸡都系啱啱好的。烧嘅时候应该有搽沙爹酱,令个串烧好香,食嘅时候仲会见到烧过嘅沙爹酱黏附喺肉上面蟹肉炒粉丝炒得干爽嘅,但对我黎讲唔够惹味,味道比想像中清淡,呢道比较适合钟意食冇咁浓口味嘅朋友。甜品系今餐嘅亮点!虽然卖相冇话好突出,但泰厅整嘅椰浆好creamy,好有椰味,非常令人满意啊!而且芒果全部都好甜添!黎到一定要嗌一份!

龙眼冰

先饮个龙眼冰,味道啱啱好,唔系好似饮紧成啖糖水咁,ok的。

猪颈肉炒椰菜苖

鸡牛猪串烧