2016-04-14 1986 浏览
系荃湾附近揾野食,上openrice揾到呢间有冰食,好似几吸引,而且位置都唔难揾,黄昏时段人流不多。店内环境几舒服,位置很多但通道走廊仍然阔落。见到几枱人都玩紧card game个D,原来仲可以问店员借game玩!!当然仲有free wifi,hea时间一流虽然位置多但座上的客人都不少呀韩式炒粉丝 $78一睇餐牌就好想食呢个,好好味呀~又够辣而且牛肉好多,牛系薄薄一块既肥牛而食落又唔会太韧,好味到想叫多碟黎食韩式炸鸡翼 $58有韩式辣酱味,泡菜味同原味,我地嗌左辣酱味。外皮有小小香脆,鸡翼d肉好滑,咬落去有爆汁既感觉,夹埋辣酱只味好滋味。芝士沙沙医薯条 $48其实我都唔知沙沙酱系咩,不过混埋芝士度好正,少左d腻既感觉,薯条又香脆又大条,芝士迷要嗌啦千层年糕蛋糕 $48见到店内既人有一半都食紧呢个cake,就紧系要嗌黎试下,唔试由自可,真系超好味!佢系千层蛋糕中加左几层年糕,令成个cake除左有千层蛋糕软绵绵既感觉,仲夹有年糕烟烟韧韧既口感,两种口感一层层相间住咁样,层次更加丰富更加有新鲜感~芒果雪花冰(标准) $70雪花冰可以拣大细,其实我地已经好饱但唔知点解都系嗌左个大既不过都好味既
店内环境几舒服,位置很多但通道走廊仍然阔落。
虽然位置多但座上的客人都不少呀
千层年糕蛋糕
千层年糕蛋糕 $48
芒果雪花冰
芒果雪花冰(标准) $70
雪花冰可以拣大细,其实我地已经好饱但唔知点解都系嗌左个大既
不过都好味既~雪花冰既甜沟埋芒果汁d酸味中和番,芒果肉就好甜啦,食到下面会食到一粒粒好似爆炸糖咁细粒既酸味粒粒,令你食到觉得好甜既时候又有d酸味刺激下味觉,我觉得呢个除左好味都几有心思
2016-04-10
韩式炒粉丝