2021-12-08
因为今日嚟到希慎行街,所以就揾返附近嘅餐厅试吓,其中呢一间类型比较少有,佢系包含咗上海菜同日本菜,所以就去咗试啦😎入到去环境唔算好特别,都系普通一间暗格调主题为主,佢个menu好搞笑,有啲打栋有啲打横,变咗你要成日转来转去睇🤔题外话讲完,今次就试吓佢个必食推介,千层猪扒担担面(走辣)佢个猪扒侧边睇真系一层层卷住,好特别,咬落去好松软,外层都脆既,唔错,但个面份量真系少到有啲过份,我哋两个人食谂住share个面,点知我哋都系食咗两三啖就冇🤷🏻♀️我觉得系有少少夸张嘅,反而个面食晒啲猪扒仲有净🤔之后叫咗个豚肉小笼包,个皮唔会太厚,入边都有啲肉汁整体上都OK嘅松子鱼其实之前喺第二度都食过佢系一个好开胃嘅菜嚟,本身我都惊太大份太多两个人食唔晒但原来其实佢系得几嚿,炸出嚟个口感都ok既,唔会太厚粉同好油,但个汁真系差啲,咁味就好似茄汁沟水咁,完全带唔到正宗松子鱼个感觉出嚟😩😩最尾嗌咗个甜品都系佢哋必叫既,花生黑芝麻驴打滚,呢个甜品仲好食过主菜,佢个黑芝麻同啲花生炒到好香,整出嚟嘅时候热辣辣,入边啲馅超多咬落去个味好出,好烟韧👍🏻👍🏻必试💗因为我哋去到嘅时候已经接近就嚟last order,唔知啲
因为我哋去到嘅时候已经接近就嚟last order,唔知啲职员系咪忙紧执嘢定点,叫极都冇人嚟,挥手劲耐又冇人睇到,但又见到佢地系度吹水,服务就一般啦