2018-01-12
琴日去左黄埔睇戏,经过见到新开九号水产,就行左入去睇下,竟然见到「宏」新开左间分店,门口仲摆好多小蛋卷,好吸引,搞到我想整返件同食埋晚餐!员工都好nice👍🏻不停奉上水,同介绍餐牌食物!我男朋友就叫左大鳗鱼饭套餐,鳗鱼都好烧得好入味,饭量都适中,鳗鱼汁捞饭真系几正我就叫左个鳕鱼饭套餐,鳕鱼一d都唔腥,好软好淋,配埋个鳕鱼汁,更加好味,仲有好多配菜,点酱汁都好好食每个套餐都会跟一个沙律、海藻乌冬同小蛋卷!沙律菜都好新鲜,个酱汁酸酸甜甜,好开胃海藻乌冬好幼好有咬口,仲好滑,好多海藻,唔错香草小蛋卷😋好香好软熟,中间果层cream好滑抹茶小蛋卷,好香好浓的抹茶味🍵饮品:软雪糕咖啡沙冰,咖啡好香好浓,雪糕好滑好好味日本青森苹果汁,好浓郁嘅苹果味,酸酸甜甜好好饮我地食完饭唔够喉,我地就叫左个抹茶软雪糕芭菲,软雪糕好滑好浓,仲有好多配料,有我最中意嘅丸子、杏仁饼同红豆等等,我真心觉得甜品整得唔错整体来说,餐厅食物质素同日本差不多,甜品仲整得唔错,好高质!
员工都好nice👍🏻不停奉上水,同介绍餐牌食物!
每个套餐都会跟一个沙律、海藻乌冬同小蛋卷!
沙律菜都好新鲜,个酱汁酸酸甜甜,好开胃
海藻乌冬好幼好有咬口,仲好滑,好多海藻,唔错
香草小蛋卷😋好香好软熟,中间果层cream好滑
抹茶小蛋卷,好香好浓的抹茶味🍵
饮品:
软雪糕咖啡沙冰,咖啡好香好浓,雪糕好滑好好味
日本青森苹果汁,好浓郁嘅苹果味,酸酸甜甜好好饮