2023-02-14
🌟餐厅:海记合桃坊甜品📍地址:太子西洋菜南街238号地舖💰价位:~$50⏰营业时间:星期一至日 14:00 - 00:00📱电话:2399 7937「海记合桃坊甜品」系旺角都屹立咗好多年,我同朋友周不时都会去帮衬佢地暖笠笠既糖水~最近佢地系西洋菜南街开左新店,无论环境装修及灯光都非常企理,而且更加宽敞!今日同朋友仔系附近食完晚饭,一于去食埋甜品滋润下先返屋企———————————————————🔹椰皇炖海底椰 大大个椰皇,材料充足,有齐椰子肉,薏米及芋头粒!甜度适中,都几养生,健康之选!———————————————————🔹桑寄生莲子红枣茶呢款甜品岩哂女士们,既补血又补暖!红枣味道够突出,加埋鸡蛋食更滋味:)———————————————————🔹蛋白杏仁糊 呢度既杏仁糊都几出名架,一于试试先!蛋白都几滑顺而且杏仁味道香醇,唔错呢~———————————————————🔹木瓜杏仁炖雪耳好滋润既甜品~木瓜炖至淋身,食落相当清甜,至于雪耳份量十足,带点爽脆!———————————————————🔹合桃豆腐花黎到呢度点可以唔食合桃!!我地拣咗合桃豆腐花~合桃由餐厅自家磨制,味道够哂浓郁,食
📍地址:太子西洋菜南街238号地舖
🔹桑寄生莲子红枣茶
🔹蛋白杏仁糊
🔹木瓜杏仁炖雪耳
🔹合桃豆腐花
黎到呢度点可以唔食合桃!!我地拣咗合桃豆腐花~合桃由餐厅自家磨制,味道够哂浓郁,食落仲带点合桃碎,口感一流!搭配埋香滑既豆腐花,好满足!!
😋味道:4/5
🏢环境:4/5
💁🏻♀️服务:4/5
💵价钱:4/5
🤟🏻性价比:4/5
———————————————————
👅整体小总结
甜品店位于旺角闹市,地点超方便,装修够简洁,环境又好干净,岩哂同朋友仔食完饭,叹返几款先返屋企:)