2021-10-01 697 浏览
每次去亲荔枝角长沙湾附近,食完饭如果想食甜品结束每次嘅聚会,都会选择嚟甜一刻食甜品。 今次2个人嚟,夜晚个餐特登食得比较少,留番个肚嚟食甜品。 2个人叫咗一份芒果吐司,份量当然大份,但我地2女仔都可以食完一份。 夏天嘅关系,芒果啱啱好当造,所以啲芒果肉都好甜,唔会酸,亦且吐司嘅松软程度啱啱好,唔会太淋又唔会太硬,好好食,亦且摆盘又好靓,最底仲有用芒果酱整嘅花纹去衬托成个吐司,个样睇得又食得,CP值非常高。 甜一刻真系非常值得帮衬,甜品种类选择多,而且价钱合理,味道当然唔洗讲系好食,最紧要系连摆盘都有心机,色香味俱全。荔枝角附近有好多餐厅仲有戏睇,如果同朋友喺附近食完饭,步行行过去甜一刻都唔远,仲可以消化下先,空番少少肚出嚟食甜品。

今次2个人嚟,夜晚个餐特登食得比较少,留番个肚嚟食甜品

芒果吐司砖块