2018-12-24
做冬呢日带肥髀去德福广场睇戏,之后食佢最喜欢嘅日本菜,事先打电话去问咗不设订位,去到又唔使等位,和式浅木栅,间隔开好多卡位,装修装修企理,枱面已放好两本餐牌(一本正餐,一本甜品)落单好快到,餐具都放晒在枱面小篮!牛肉寿喜烧乌冬($98)会用火锅炉加热,自己决定几成熟,枱面小篮已比埋汤壳(细心)乌冬烟韧弹牙,牛肉肥美唔韧,刚刚熟,金菇好新鲜白雪雪,食菇嫩滑,大葱清新唔辣,汤底日底甜汤,加了蛋口感更丰富碎吞拿鱼腩海胆丼($148)肥髀食,卖相ok,但海胆同餐牌图片份量差太远,分咗肥髀嘅海胆,太少无乜味,吞拿鱼蓉粉红色鲜嫩,几肥美,捞埋珍珠米好味!抹茶蕨饼($48)后加嘅,小竹篮内放上抺茶蕨饼,蕨饼烟韧弹牙,抹茶粉微甘,加少许黑糖浆已足够!好味!店员有礼斯文,收碟前都会问一句,确定我已完成先收走!正餐价钱略贵,甜品款式又多又靓,想食甜品呃like嘅一定啱!
做冬呢日带肥髀去德福广场睇戏,之后食佢最喜欢嘅日本菜,事先打电话去问咗不设订位,去到又唔使等位, 和式浅木栅,间隔开好多卡位,装修装修企理,枱面已放好两本餐牌(一本正餐,一本 甜品)落单好快到, 餐具都放晒在枱面小篮!
店员有礼斯文,收碟前都会问一句,确定我已完成先收走!