2018-10-22 249 浏览
呢间餐厅泥过差不多10次了,自从食过一次lunch饮过杯mocktail唔好味之后,只会泥食甜品。听闻转左主厨,hot dish都唔错,所以再泥试试。订左位之后同一日有人打泥confirm booking,过左一日又有另一个人打泥confirm😰内部沟通不足然后打泥两次问,其实客人会觉得有少少骚扰🙄以前泥会为客人提供饮用水,宜家一坐低就会问你要咩水still or sparkling water...唔讲以为去左fine dining 🙊Menu有两种,呢一种同iPad版本Appetizer叫左warm romaine salad (half portion)份量足,最好味系块芝士,温泉蛋都好食,其他配菜味道都夹再泥系海胆意粉,味道几特别,少少辣,但份量只有一种,对于一个女仔泥讲实在太多,似系2-3人份量😱唔系大份就好,真系食极都未食完😂 我认为waiter有责任提醒客人个份量系几多,因为我地仲点左其他野,两个女仔根本食唔晒🤦🏻‍♀️另一款main course点左龙虾意粉,味道都唔错,但好少汁,干左少少。加上又系有超级多既意粉同粉丝,多到系4人份量甘夸张(起码装左4次),但龙虾只有半边
听闻转左主厨,hot dish都唔错,所以再泥试试。

Still  water

Menu有两种,呢一种同iPad版本

份量足,最好味系块芝士,温泉蛋都好食,其他配菜味道都夹

Warm  romaine  salad  half  portion

Hokkaido  Uni  Korean  Chili  spaghetti

另一款main course点左龙虾意粉,味道都唔错,但好少汁,干左少少。加上又系有超级多既意粉同粉丝,多到系4人份量甘夸张(起码装左4次),但龙虾只有半边,个比例需要再调校下,或者waiter系落单前讲声会好d😌
Lobster  trio

最后上个甜品,系粟米味雪糕上面加popcorn再加粉红海盐。今次waiter就醒目地主动帮我地落左较细既15cm,如果点左正常份量,应该成日唔洗再食野😂 讲返味道方面,冇咩特别,算唔错,但同以前出品相比,冇左果种好惊喜好得意既感觉🙈食过swxxt monstxr既朋友应该有同感,因为爆谷雪糕系香港一早已经有专门店,唔够新鲜突出。
Pop  mountain  15cm
庆祝纪念