2024-05-13
母亲节带妈妈去中环Spiga,之前都试过呢到Brunch,今次同样都系食weekend Brunch,但提供食物方式唔同左,再唔系自助餐形式,而系4 course Brunch🌟TO BEGIN分了Sea, Farm, land三款,每人可以拣一款,Sea其实系海鲜大餐🤩有生蚝、青口、大蚬、海虾、昋拿鱼他他、带子,每款都有几只,我最钟意就系生蚝!另外farm系风干火腿拼盘配芝士🧀24个月帕马火腿咸咸香香,嫩滑无筋,口感细致🌟ANTIPASTI共有十二款选择,每人可选3款,其中我最推介既有Fried Whitebait Fish同Beef Tartare,前者系炸白饭鱼😍调味唔会好重,略带盐味,可口惹味;牛肉他他加入蛋黄拌匀,口感几滑几浓肉味🌟THE MAIN ACTRigatoni "Mancini" Pork Guanciale系免治猪肉管面条,表面带有沟纹的和中空的部份,藏满浓郁芝士同番茄酱🥫超级入味;Black Angus Striploin有少少过熟,应该接近7成熟,上台时已经切好,中间略带少少粉红,比较有咬口🙈🌟INDULGENT FINALE冇谂过甜品环节系推架Trolle
🌟TO BEGIN
🌟ANTIPASTI
🌟THE MAIN ACT
🌟INDULGENT FINALE
冇谂过甜品环节系推架Trolley出黎😆有7款甜品加1款水果,有朱古力蛋糕、朱古力冬甩、芒果奶冻、提拉米苏、开心果面包球等,生果就系密瓜,想食咩同店员讲就可以😌甜品环节系推架Trolley出黎😆有7款甜品加1款水果,有朱古力蛋糕、朱古力冬甩、芒果奶冻、提拉米苏、开心果面包球等,生果就系密瓜,想食咩同店员讲就可以😌