2021-02-25
事隔差唔多一年又黎返呢间餐厅食lunch,计计下都第三次黎呢到啦!餐厅位置唔太显眼,但位置好阔落,坐得好舒服。餐厅有个沙律bar,款式都几多选择,而且沙律菜都好新鲜!疫情期间好注重卫生,每款菜都会有盖襟住。个罗宋斋汤酸中带微辣,好开胃!菜单款式每过一排就会转下,呢个价钱已经包埋沙律bar既费用墨鱼仔意式烩饭($118)衬埋啲蕃茄仔酸酸甜甜地好开胃,正好解到risotto 既腻,饭唔会煮到好硬,墨鱼仔都清理得好好!蕃茄汁海虾烩墨鱼汁意粉 ($118)首先个意粉唔会食到食个口黑色,蕃茄汁加埋蒜好香,意粉都唔会好软身!另外虾好爽脆,冇overcook同埋几大只!炭烧纽西兰西兰牛扒 ($168)叫左7成熟既牛扒,可能系个位太多筋,有啲硬同难切,但味道好够,底左加啲薯菜。卖相煎得几靓,淋埋个汁都几入味!意大利饼 (+$48)之后加多48蚊就叫多个甜品,份量相对黎讲几大,而且好食!唔会好甜,中间层cream好滑好香,加埋上面层可可粉,真系好好食!因为有沙律bar供应,餐厅主菜既份量唔算大。味道不错,环境又阔落,3次黎食都冇令我失望。不得不赞,个甜品真系好好食!
菜单
款式每过一排就会转下,呢个价钱已经包埋沙律bar既费用
墨鱼仔意式烩饭($118)
蕃茄汁海虾烩墨鱼汁意粉 ($118)
炭烧纽西兰西兰牛扒 ($168)
意大利饼 (+$48)