2005-03-24 7 浏览
见到d cake 好靓, 而且仲买三送一, 所以忍唔住买返几件! 左上: 朱古力mousse 蛋糕($18), 好有朱古力味, 但唔会太浓太甜, mousse滑, 蛋糕软, 蛋糕中间和蛋糕面既鲜果都好鲜甜, 鲜果配朱古力一齐食, 一点都唔会漏!右上: 东京芝士($18), 据sales所讲, 呢件蛋糕有两种芝士, 上面系意大利芝士, 下面系日本芝士, 上面既芝士好滑, 味道唔浓, 下面既芝士, 味道比较浓一点, 质感亦比较实一点, 中间夹左层海绵蛋糕, 仲有d蓝莓肉, 再加埋蛋糕面既鲜果, 正好中和芝士既腻!左下: 柠檬芝士园($23), oreo 饼底好脆, 焗过既芝士蛋糕, 口感比较实, 味道亦比较浓, 芝士味中带有酸酸地既柠檬味, 细心品尝一下, 原来中间有一层薄薄既海绵蛋糕, 整体配合和味道都不错! 右下: 蓝莓芝士乳酪蛋糕($18), 上面既蓝莓酱, 酸酸甜甜, 又夹有蓝莓果肉, 酱既份量唔算少, 而蛋糕就有乳酪和芝士既配合, 凭我味道判断, 白色既应该系乳酪, 因为冇咩味, 而奶黄色既应该系芝士, 因为有芝士味, 不过冇柠檬芝士园既芝士咁浓, 而中间亦有层海绵蛋糕, 整件蛋

右下: 蓝莓芝士乳酪蛋糕($18), 上面既蓝莓酱, 酸酸甜甜, 又夹有蓝莓果肉, 酱既份量唔算少, 而蛋糕就有乳酪和芝士既配合, 凭我味道判断, 白色既应该系乳酪, 因为冇咩味, 而奶黄色既应该系芝士, 因为有芝士味, 不过冇柠檬芝士园既芝士咁浓, 而中间亦有层海绵蛋糕, 整件蛋糕我最欣赏既系d蓝莓酱, 其他部份就冇咩特别!