2023-02-07 89 浏览
上次试咗幸圆招牌鱼生丼,今日再黎试烤肉眼扒。午市套餐 - 烤纽西兰肉眼扒配红酒汁,朋友要7成,我要全熟。肉眼扒一黎到就有好香既烤肉味道,好醒神,仲伴有一圈烤厚切紫洋葱/厚切大蕃茄/露笋/薯仔,摆盘靓,令我地对件扒既味道充满期待。朋友果份切开大约有半件扒属于鲜红多汁,大约5乘熟并附有一大条筋,可惜斯文靓女弱质纤纤无力用刀叉切开佢,只好放弃🙈...而我果份系真•全熟但完全唔靭,都算利害,味道就有点似煲汤肉。红酒汁味比较清,最好味系伴碟既几旧薯仔,烤得香而火喉刚刚好。餐饮加钱转特饮,今次系mango paradise 同埋tropical bliss。两杯卖相都超可爱,颜色鲜艳,味道有惊喜。mango paradise 沙冰平衡咗菠萝汁同芒果汁既味道,加埋蜜糖甜甜酸酸,两款果汁各领风骚。另一杯tropical bliss 沙冰用杂莓和橙汁沟成,士多啤梨既甜配搭橙汁既清新,好夹又有特色,估唔到令人一试喜爱。加点抺茶刨冰,大大一个,圆滚滚又系好可爱。唔好以为只系好睇唔好食,其实佢都好好味👍。冰身软绵绵,抺茶味刚刚好,刨冰顶有甜滋滋红豆/奶抺/蕨饼,冰球内藏四粒冻僵咗既小丸子,口感特别。食到底啲冰
上次试咗幸圆招牌鱼生丼,今日再黎试烤肉眼扒。

烤纽西兰肉眼扒配红酒汁

烤纽西兰肉眼扒配红酒汁

mango paradise and tropical bliss

tropical bliss

加点抺茶刨冰,大大一个,圆滚滚又系好可爱。唔好以为只系好睇唔好食,其实佢都好好味👍。冰身软绵绵,抺茶味刚刚好,刨冰顶有甜滋滋红豆/奶抺/蕨饼,冰球内藏四粒冻僵咗既小丸子,口感特别。食到底啲冰无抺茶味,都可以用附加既抺茶酱补充味道👍。大大一个足够二人分享。
抺茶刨冰

2023-02-07