2017-05-02 523 浏览
因为住系大角咀, 所以经常食到好多平靓正既好西! 木子算系我最爱的台式甜品舖~ 因为真系又平又好食! 室内环境好好, 台与台之间保持一定距离~ 畀人感觉唔系好似其他舖咁~ 只系过黎食嘢, 食完就赶你走既感觉。尤其那个芋圆~ 系我既最爱! 系同我系台湾食既差不多!  (觉得其他甜品舖都唔够佢好食)所以每次食既话, 我都要食芋圆~ 每次我都会order  雪泥+芋圆+豆花/仙草因为豆花同仙草都不会令你失望~  而那个雪泥~ 其实除了抹茶味, 其他味都好好味, 例如豆腐味 重点就系那个芋圆! 我最爱! 佢有分两种~ 一种系有馅料(红豆)一种系冇. 不过两款都好好味! 第二点系 平民价格~ 其实hkd 24-26 就有交易! 觉得佢地最大卖点就系芋圆! 上次食jor 一个西式甜品— 心太软 , 其实有小小中伏感觉~ 冧pei pei~ 而且一口粉. 经过上次伏之后, 我都系坚守自己“原则” 食返台式甜品! lol
每次我都会order  雪泥+芋圆+豆花/仙草

第二点系 平民价格~ 其实hkd 24-26 就有交易!

豆腐花芋圆抹茶雪泥
仙草芋圆抹茶雪泥
2017-04-28
$24 (宵夜)
豆腐花芋圆抹茶雪泥
仙草芋圆抹茶雪泥