2015-01-28
难得星期日同老公拍拖,最好四围揾下食。我哋揾食大前题系:一、有素食满足我二、有肉食满足我老公于是揾到呢间有Green Menu的Gaba Concept。环境:星期日晚都几静,大约得十个客,装修几简约,环境同座位都宽敞舒服。服务:一入去就觉得好惘然,因为无人主动招呼,要我哋自己走去收银机前揾员工:「唔该,订咗两位」。晚餐全程都感觉无人服务,次次都要挥哂手大叫唔该先有人行来。如果地方太大或太繁忙当然无所谓,但当日咁悠闲一眼望哂全埸,职员都好似游魂咁就真系有点失望。食物:南瓜菠菜千层面南瓜味不够浓,面好韧,一切落去已经变成一pieh野,但整体唔算难食,如果肚饿都会觉得几好味添。甜品Beanpoleon卖相非常吸引,用腐皮来做西式甜品都系第一次试。单食腐皮当然无咩好食,但拌埋入面的custard外脆内软就好好味。上面系菠萝干,外型配搭一流,但口感太韧,我都老公都食到上颚损咗。呢款甜品总算令全晚值回一点票价,不过要等成半粒钟先有得食,都真系等到燥燥地架﹗总结:餐牌选择唔多,我老公仲问我:「点解全部系小食,无main dish嘅﹖」确实系得几款pasta,而且餐牌无分类,有啲难睇。去食甜品系ok
我哋揾食大前题系:
一、有素食满足我
二、有肉食满足我老公
于是揾到呢间有Green Menu的Gaba Concept。 环境:
星期日晚都几静,大约得十个客,装修几简约,环境同座位都宽敞舒服。 服务:
食物:
南瓜菠菜千层面
甜品Beanpoleon
总结:
餐牌选择唔多,我老公仲问我:「点解全部系小食,无main dish嘅﹖」确实系得几款pasta,而且餐牌无分类,有啲难睇。去食甜品系ok的,因为见到其他甜品都好吸引,下次都会去试下其他款。服务真的有好大进步空间,希望下次去有改进啦﹗