2012-08-12
(唔好意思, 无相, 因为影唔落手 !!)老婆想食buffet, 由于之前在这里食过tea, 质素很好,于是力荐, 结果比佢闹死….-refill很慢, 第二round开始, 很多已是空盆, 要来回多次, 才攞到少少嘢。 -热荤少预左, 但系极少, 得几种 (鸡翼, 肠仔, 素鸭, 鱼块, 迷你pizza, 薯条) 唔好食, 炸鱼块, 迷你pizza,薯条都是又冻又硬-冷盆寿司很少, 很快比人攞哂, 空空如也 -没有介绍中有的生滚粥, 即制汤面冇半个钟睇住个厨师收档走人!你走? 我都未攞!-主打是芒果, 只见芒果布甸, 杨枝甘露个空兜, 开场第一盆芒果拿破仑给攞完后, 热切期待, 等了很久很久终于再出了, 飞身去攞翻件招牌野比老婆补飞啦…. 弊! 大镬!! 乜原来咁难食嫁, 怎么主打甜品可如此差劣, 饼厎厚约半寸, 佷硬又唔脆, 吉士极少,部份连吉士都冇, 就算有,都只有1mm左右, 面上一片纸咁簿的芒果片, 完全唔似酒店出品。- 其他甜品都唔掂, 无错, 甜品系甜, 但今天的甜品真系甜到呕, 甜品区的甜品到了中段已无人攞了, 小碟甜品和完整的cake都无乜人掂-到了buffet开
-冷盆寿司很少, 很快比人攞哂, 空空如也
-到了buffet开始后1小时左右, waiter过来要求先埋单, 无问题,这点早知, waiter态度也好的, 但埋单后 ,突然觉得冷气冻左好多, 想人早d走都唔驶开到咁冻呀? 唔系夸张, 真系冻咗起码5度, 得番1x度, 真系冻到唔走唔得, 其实已经无野好食, 不过坐多阵都唔比啰,( 只系4点几, 而tea是5时半完的) , 这种手法很差呢!!
-以前食过, 水准不错, 价钱和食物质素合理, 怎么现在咁差, 选择小, 质素差连主打甜品都唔得, 真系彻底失望, 怕怕….无下次