2023-07-24 32 浏览
记得读书时期的大角咀得奥运站附近有野食,依家已经伸展到大酒店附近。天时暑热系港湾商场决定食个简单中式下午茶,环境几舒服之余估唔到食物都有惊喜!首先要多谢自己,平时唔食泡饭既我突然之间想试泡饭,而呢度既#手撕鸡泡饭 完全满足到味蕾同肚仔:饭粒饱满 唔系d雪到溶晒既隔夜饭,汤底浓浓既鸡味,加上劲多手撕鸡,唔系鸡丝系真系去晒骨既手撕鸡,啖啖肉又好饱肚,两个人分系超饱(加上d点心)其次想重点表扬系#绿豆饼,见几少见咁又好抵食 所以叫左。薄薄一块但竟然做到9成系绿豆蓉馅!口感似超薄皮版老婆饼,但馅料唔甜,非常岩岩好,绿豆蓉好滑好细腻,呢个真心会令我再帮衬 绝对需要自己食晒三旧。另外有惊喜既唔太甜甜点包括#姜汁糕(超烟轫又多层)同#斑兰蒸糕,系白糖糕既质地,好弹,斑兰味唔重但亦唔甜,老人家应该都好岩食。咸点例如#煎酿茄子、#炒凤爪都唔错,中规中矩夹大份。整体黎讲系好抵食,坐得舒服,无加一,茶介都好似只系$5一位。大人细路都应该饱到摸住个肚仔走

首先要多谢自己
手撕鸡泡饭!

绝对需要自己食晒三旧。
绿豆饼

斑兰蒸糕

咸点例如#煎酿茄子、#炒凤爪都唔错,中规中矩夹大份。

炒凤爪
手撕鸡泡饭!