2017-10-09 429 浏览
细个时同屋企人去食泰国菜好钟意饮龙眼冰,因为够哂香甜,仲可以解辣。话说星期六同老公二人行下街,扫下街,拍下拖,行行下见到有间泰国小店,佢有张poster 写话有龙眼冰买,我立即双眼发光,9秒9冲上去睇下,点知店员话冇货....心立即跌落谷底。点知再行多一阵,去买盐水鸡之后行过见到又有一间都几大间嘅泰国小店,入面除左有粉面仲有小食卖,老公话入去睇下有咩小食买比三只小妖,睇睇下老公见到个雪柜入面有龙眼冰,佢立即买黎比我饮。25蚊其实都唔平,不过个一下个心想饮就唔理咁多啦。一打开已经闻到好香嘅龙眼味,同埋见佢比起出面食店嘅深色,一饮落去超香超大阵龙眼味,不过可惜系过甜,甜到最后连三只小妖都唔饮。不过个一下就满足左我嘅愿望,就算太甜我都觉得ok。
不过个一下就满足左我嘅愿望,就算太甜我都觉得ok。
龙眼冰
外卖自取