2024-04-21
唔洗飞去日本都食到法式千层酥😆!! 香港La Viña有得舒舒服服坐低慢慢叹🤤,仲有靓靓粉色少女心打卡位📸💖。除咗法式千层酥外,仲有多款咸甜点供应~·♡ 士多啤梨配吉士忌廉千层酥 HKD$88卖相靓唔在讲,亦绝对系甜蜜美味💕。千层酥皮切开「咯咯声」,超级酥脆😚!! 士多啤梨🍓mix吉士忌廉,酸甜柔滑完美二合为一😋,士多啤梨口味更显得份外清新,完全唔会觉得甜腻。·♡ 3”巴斯克焦香芝士(Casa Cacao黑朱古力) HKD$68呢款建议必试啊😍!联乘米芝莲三星餐厅✨「Celler de Can Roca」 旗下朱古力品牌 Casa Cacao🍫,特意选用Hacienda Ecuador 75% 黑朱古力制作而成,黑朱古力同芝士搭配得完美平衡👍🏻,质感creamy浓厚,个人好喜欢。·♡ 日式焙茶忌廉卷 HKD$52戚风蛋糕🍰质地松软且带点湿润感,中间夹杂满满焙茶忌廉🍵,茶味唔会话好出但整体味道都几夹👍🏻,亦唔会好甜。·♡ Rose latte HKD$50♡ Flat White HKD$44·📍La Viña铜锣湾告士打道280号世贸中心地下G-09号舖
♡ 士多啤梨配吉士忌廉千层酥 HKD$88
呢款建议必试啊😍!联乘米芝莲三星餐厅✨「Celler de Can Roca」 旗下朱古力品牌 Casa Cacao🍫, 特意选用Hacienda Ecuador 75% 黑朱古力制作而成,黑朱古力同芝士搭配得完美平衡👍🏻,质感creamy浓厚,个人好喜欢。
♡ 日式焙茶忌廉卷 HKD$52
戚风蛋糕🍰质地松软且带点湿润感,中间夹杂满满焙茶忌廉🍵, 茶味唔会话好出但整体味道都几夹👍🏻,亦唔会好甜。
♡ Rose latte HKD$50
♡ Flat White HKD$44