2024-01-24
行过IFC,肚仔响,咁啱马卡龙呼唤紧我!入咗Pierre Herme,啲马卡龙色彩缤纷,吸引到我即刻入手三款最吸引嘅口味。 第一啖咬落去嘅Ispahan,真系正😍!一啖玫瑰香味,一啖荔枝甜,仲有啲细细嘅覆盆子果肉,啖啖惊喜,不过甜得刚刚好,食咗仲想再食。柠檬味嘅Infiniment Lemon,就清新哂!柠檬味啱啱好,唔会过酸,简直系夏日里清凉嘅一抺。最后嘅Infiniment Caramel,啲咸牛油焦糖味好浓郁,松软嘅马卡龙同香脆嘅焦糖层次感好丰富,系甜品界嘅小确幸🥳!每一款马卡龙都各有特色,食落嘴感觉就像系细路仔咁,眼前彩虹般嘅甜品,一个个试,每一个都系惊喜。呢间店嘅马卡龙,已经让我食得好开心,唔单止美味,仲让我想一试再试啊🤤! 下次一定要再黎,试埋其它款式!