2024-12-11
身为一个甜品控🍰🍦🍮 同时又系蕨饼爱好者🍡,最近发现咗屯门市广场呢间「甘味处镰仓」,简直系天堂呀!😍 听讲铜锣湾同沙田都有分店㖞,下次可以去试吓!🤩 一入到去,就被佢哋日式和风嘅装修吸引住,感觉好舒服😌。睇完menu,选择困难症即刻发作!🤯 最后我决定试吓佢哋嘅刨冰🍧同蕨饼,真系冇令我失望!💯首先要赞嘅系 **芒果乳酪蕨饼**🥭!QQ弹弹嘅蕨饼,配上香甜嘅芒果蓉同浓郁嘅乳酪,口感丰富,味道清新,真系一试难忘!🤤 **天空培茶蕨饼**🍵 又系另一种惊喜!培茶味香浓,带有淡淡嘅回甘,蕨饼口感烟韧,两者配合得天衣无缝!💖至于刨冰方面,我哋叫咗 **生蕃茄刨冰**🍅 同 **宇治金时刨冰**🫘。生蕃茄刨冰酸酸甜甜,好fresh好开胃!🍅❄️ 宇治金时刨冰就系经典之作,抹茶味甘香浓郁,红豆绵密香甜,真系透心凉!🍵🍧 两款刨冰都份量十足,绝对够两个人share!👫整体嚟讲,甘味处镰仓嘅甜品真系高质又好味!😋 环境舒适,服务态度又好,下次一定会再嚟试吓其他甜品!🤤 推荐俾所有钟意食蕨饼同刨冰嘅朋友仔!👍🏻