2012-04-18 486 浏览
入戏院欣赏我偶像得奖剧( 姚姐 )前,甜魔又在呼唤,所以快捷地走入许留山的分店来一顿甜品先,芒果三重奏 ......分别有芒果 cheese cake ( 芒果味浓,芝士好香,入口又软又滑,唔唔唔......好好食!)芒果捞嘢配肉桂菠萝 ( 肉桂菠萝唔系我杯茶,但因芒果捞嘢而得回许多失分,而上面的薄脆片亦起了画龙点睛的功效)多芒丸子布丁,食味与卖相同样可取,真系好多好多芒果肉,但丸子就略带韧,如果可以改进就更加好了咖喱什锦 ....... 超水准之作,从来没有想像过在甜品店食咖喱,咖喱好香浓,鱼丸弹牙,鱿鱼冇碱水味又爽口,如果唔系赶时间可以再来一个 round 㗎火麻仁 ........ 送来支装 pre pack 的,味道好淡,火麻仁的味道完全欠奉,就像饮一支有颜色的白开水一样,令我有些失望
芒果三重奏 ......

题外话/补充资料: 许留山开到成行成巿,好似 7/11 咁,梗有一间系你左右,以后想食甜品唔需要劳烦阿妈了
$60.00 (其他)
  • 咖喱什锦