餐厅: 小黑糖 (宏生大廈)
资讯:

2023-07-22 58 浏览
我哋落咗地铁站,行咗几步就到咗「小黑糖」啦。一踏入去,啊!冷气咁冻,真系舒服得嚟。装潢好简洁,墙上挂住啲可爱嘅猫咪画像,令人心情愉快。师傅同埋服务员都好亲切,笑容满面,服务好好。呜呜,我啦,讲到啲嘢就唔知不知唔觉咁饿晒!今日我哋决定试吓佢哋嘅招牌菜式:「小黑糖珍珠厚鲜奶」同埋「泰好喝欧蕾珍珠」。讲真,我对珍珠奶茶系真系情有独钟,今次绝对唔会放过!啊呀,我𠮶杯「小黑糖珍珠厚鲜奶」嚟喇!杯仔嘅设计好特别,真系好可爱噢!一啜啖落去,奶茶浓郁香甜,仲有淡淡焦糖嘅香气,真系一级棒!啲珍珠Q弹有嚼劲,系我饮过嘅珍珠奶茶里面最好味嘅。同桌嘅朋友拣嘅「泰好喝欧蕾珍珠」亦然好吸引啊!佢话呢个饮品系结合咗奶茶同欧蕾嘅风味,咁我都忍唔住嚟试下啦。啊,果然唔同啊!奶茶嘅浓郁同欧蕾嘅柔滑好契合,令人回味无穷。嗯,我都唔知拣边个啱啲,两杯都好好味嘞!唔觉间,啲东西已经食咗唔少啦!啊哈哈,见咁多珍珠就系伸唔住嘴啊。食饱饱之后,我哋倾下啲笑下嘅笑下,啲朋友讲咗啲有趣嘅趣事,仲有啲开心嘅回忆。真系一个好开心嘅聚会啊!

2023-07-01
午餐