2018-09-13 57 浏览
好少为左杯野饮上黎打文,但期望越大,失望越大⋯ 呢晚打完边炉,平日夜晚9点钟加上打风前夕,黑糖奶呢条街人流比平时少,但幸福堂都估计有20人左右,吹住3号风唔热,慢慢等又比想像中快好多到,俾左钱后饮品更系快过借贷,1分钟到手 当我地好兴奋赞叹食神关照令到排队迅速之际,失望既事情就发生了⋯⋯用饮管捞完后既第一啖系甜、到、漏! !虽然好似废话,但饮得黑糖的确预左甜,但无预到咁甜⋯奶虽然好厚好滑,但每一口吞落去都有种甜到喉咙好「乸」既感觉;更失望既系,好多黑糖粒未煮溶(几肯定唔系「找口感」),饮落好似有沙咁;而佢门口果盘煮俾大家睇既黑糖珍珠已经到达糊状程度,虽然仲食到一粒粒既爆甜珍珠,同时亦伴随住一旧旧珍珠与糊仔间的凝结块物质⋯我唔知呢种系咪叫幸福甜,真系唔识欣赏,或者因为从未得到过(gag黎,但评语系真心)两间打擂台做对比下,我谂我做好黑奶的决择了。

我唔知呢种系咪叫幸福甜,真系唔识欣赏,或者因为从未得到过
(gag黎,但评语系真心)

两间打擂台做对比下,我谂我做好黑奶的决择了。