2022-10-07
国庆日忙里偷闲同亚妈食个Tea先,哩间成日经过都以为系食cake,#竟然有饭食。亚妈劲饿叫左个日式饭,我既target就系食佢既pancake😍😋鲜果蜜糖希腊乳酪班戟 $148哩个睇相已经好想食,可能本身好钟意食pancake。亚妈问我做乜嗌pancake 😅同M记咪一样。好食既pancake系有好大分别,唔会淋晒或者太硬太多粉。哩度个pancake 有好多块,一个人绝对系食唔晒,但系超好味,我食左九成。最重要佢配既乳酪同蜜糖系绝配,完全唔甜但又好好味,配上新鲜生果一齐食,好fresh😍唔会好甜。值得再黎。😋煎挪威三文鱼伴烟三文鱼唐心蛋丼 $158妈妈系一位超嘴刁既宝宝,佢都赞哩个饭好味。三文鱼份量真系超多,新鲜啖啖肉,煎得岩岩好,佢仲大赞只饭好味,当然系日本米啦,整体哩个价钱都值得试。😋南非蓝莓红茶 $29 (跟餐已半价)妈妈都不断大赞哩个茶好好味,茶底系滑既,但味道就好重蓝莓既味,钟意水果味重既应该会岩。不论咸食定甜食都有水准,都好难得。店铺装修都好靓,仲好钟意佢个茶壸,好靓。不过佢店铺比较细,只有几张枱,记得book位。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星为满)SP Flower & Tea Roo
😋鲜果蜜糖希腊乳酪班戟 $148
😋煎挪威三文鱼伴烟三文鱼唐心蛋丼 $158
😋南非蓝莓红茶 $29 (跟餐已半价)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星为满)
SP Flower & Tea Room (太古城中心) (太古)
太古太古城道18号太古城中心2楼211A号舖
#饮饮食食 #食好西 #周围玩 #周围食 #介绍返 #餐厅推介 #美食 #香港美食 #太古城美食 #香港打卡餐厅 #打卡 #香港特色餐厅推介 #吃货 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner
#pancake