2016-07-24
黎呢到食过几次午饭,食物水准都唔错,而且环境都舒服,所以都成为左我同朋友聚餐既好去处之一,今次就同朋友黎食下午茶,三点黎到,但佢话三点九要交台,其实都几赶,不过一场黎到废是再谂啦~下午茶选择十多款,由四十几至六十几都有,但反而四十几既主要系意粉居多,小食反而贵啲,本来想叫轻食三文鱼炒蛋加muffin,可惜佢话无哂muffin用餐包代替,心谂完全系两回事黎...最后叫左精选蛋糕,就系呢个蓝莓芝士蛋糕,其实一直都想试佢既甜食,因为见食评都唔错~ 首先个size个人觉得细左啲,可能岩比细食女仔食,同朋友share就一定唔够架喇~ 蛋糕面上既蓝莓酱有别于平时既好似蓝莓jam既质地,而家主要蓝莓粒,酱反而少啲,所以唔会觉得好甜,个人觉得酱用黎平衡蛋糕既腻感,所以唔可以太少。至于本身蛋糕既芝士味都香浓,质感唔系好实的的果种,偏软身入口融化果类,但整体未算如预期中惊人,属于可以接受既级数,可能下次试其他特式啲既蛋糕先试到佢既特别啦
下午茶选择十多款,由四十几至六十几都有,但反而四十几既主要系意粉居多,小食反而贵啲,本来想叫轻食三文鱼炒蛋加muffin,可惜佢话无哂muffin用餐包代替,心谂完全系两回事黎... 最后叫左精选蛋糕,就系呢个蓝莓芝士蛋糕,其实一直都想试佢既甜食,因为见食评都唔错~ 首先个size个人觉得细左啲,可能岩比细食女仔食,同朋友share就一定唔够架喇~ 蛋糕面上既蓝莓酱有别于平时既好似蓝莓jam既质地,而家主要蓝莓粒,酱反而少啲,所以唔会觉得好甜,个人觉得酱用黎平衡蛋糕既腻感,所以唔可以太少。至于本身蛋糕既芝士味都香浓,质感唔系好实的的果种,偏软身入口融化果类,但整体未算如预期中惊人,属于可以接受既级数,可能下次试其他特式啲既蛋糕先试到佢既特别啦