2024-03-19
☕️观塘越来越多文青Cafe 又有甜食又有咸食🫶🏼之前我都去过旺角分店🤝今次再试吓观塘呢一间先😻🐄Slow Cooked Red WineBeef Cheek w/ Spaghetti慢煮牛面颊配蒜蓉炒意粉🍝☺️估唔到呢个意粉系分开上,牛面颊嘅肉质柔软、多汁,肉味香浓,以慢煮呢个方式烹调🥘 意粉亦有轻轻炒过,加埋一齐嚟食好味份量都几多😜😜🧇Egg Salad Waffle蛋沙律窝夫配杂菜沙律🐣🐣🥚呢间舖头亦都系主打窝😗😙蛋沙律堆到好高😻😻有蕃茄生菜,再加埋软腍腍热辣辣嘅窝夫,原来都可以好夹🧇仲有好多沙律菜添🥦🍥Homemade Miced Chicken& Shrimps Cake🦐自家制手打鸡肉虾饼有鸡有虾嘅饼,打得好好弹牙,热辣辣炸出嚟,食到啲虾粒,好爽口😋小食嚟讲几好👍Dirty Tiramisu💝🍩脏脏提拉米苏🍫最后当然要叫个甜品啦,呢度啲甜品款式都好吸引,而且款式都多~ 我左拣右拣,终于拣好🤣🤣🍪脏脏提拉米苏非常足料,有好多朱古力碎片,朱古力酱、朱古力饼干,钟意朱古力嘅一定唔可以错过!!打卡一流📸🍫💝嗌多两杯嘢饮🍺🍹🍸Mixed Berry Tea🍓🫐多莓果茶 几健康亦都养生Mi
今次再试吓观塘呢一间先😻
🧇Egg Salad Waffle
蛋沙律窝夫配杂菜沙律🐣🐣🥚
呢间舖头亦都系主打窝😗😙
蛋沙律堆到好高😻😻
有蕃茄生菜,再加埋软腍腍热辣辣嘅窝夫,原来都可以好夹🧇
仲有好多沙律菜添🥦
🍥Homemade Miced Chicken