2022-01-14 1076 浏览
作为面包控 一定好认同面包就系生命🍞呢间面包店起西环颇有历史 所以名气都有咁上下 最出命好似系牛油皮蛋挞不过今日想试吓佢啲面包款式超多 多数系传统怀旧款式 好令人回味 (虽然小编都只系大学生🙈)除咗面包仲有大量蛋糕 挞 卖面包不断出炉 啱啱见到菠萝包出炉 超吸引!全部劲大个 胀卜卜咁我买咗三个面包▶️燕麦包 ($5)相当健康嘅款式 真系可以见到一粒粒麦皮片起面面头搽咗层油 令佢有光泽同香啲面包唔空气而且几软身有嚼口 食落遍甜 口感上食到一粒粒燕麦不过就未至于必试 因为比较普通🍞有啲似厚版麦方包▶️硬猪仔包 ($5.50)超厚身 虽然系硬猪 不过其实入面几软 只系外皮厚身 😋当然返屋企再焗一焗就更加脆同香口啦佢似出面西餐配餐汤或牛油𠮶只面包而且好重手 好有质感 都唔错👍🏻▶️丹麦条 ($7)见几靓同埋因为屋企人钟意食就买咗平时出面面包店比较少见 或者好细条 外貌又唔吸引呢个就超长身 而且好足料 劲多提子干 面有啲蜜糖咁 所以甜甜地🍇-超有人情味嘅一间面包舖 个姨姨超好人 然后见到大部分顾客系啲上咗年纪嘅街坊见到都觉得好亲切🥰最主要系佢价钱平 面包又好大个 抵食👍🏻值得支持嘅小店
作为面包控 一定好认同面包就系生命🍞
不过今日想试吓佢啲面包
除咗面包仲有大量蛋糕 挞 卖

我买咗三个面包
▶️燕麦包 ($5)
相当健康嘅款式 真系可以见到一粒粒麦皮片起面
面头搽咗层油 令佢有光泽同香啲
面包唔空气而且几软身有嚼口
食落遍甜 口感上食到一粒粒燕麦
不过就未至于必试 因为比较普通🍞有啲似厚版麦方包
燕麦包

▶️硬猪仔包 ($5.50)
超厚身 虽然系硬猪 不过其实入面几软 只系外皮厚身 😋
当然返屋企再焗一焗就更加脆同香口啦
佢似出面西餐配餐汤或牛油𠮶只面包
而且好重手 好有质感 都唔错👍🏻
硬猪仔包

▶️丹麦条 ($7)
见几靓同埋因为屋企人钟意食就买咗
平时出面面包店比较少见 或者好细条 外貌又唔吸引