2024-02-24
👭朋友有父母嚟香港玩,当然要带佢地去食本土嘢,烧鹅煲仔饭当然系首选。 因为就行程关系所以拣左尖沙咀呢间榕记。🪿烧鹅 : 味道正常,皮脆🐷乳猪拼叉烧饭 , 金银蛋香菜 都系正常港式口味。🐟椒盐九肚鱼 : 同西贡有得比,外皮松脆,鱼肉嫩滑,一d都唔油腻。 朋友爸妈都赞好食。🐔🍄北菇鸡煲仔饭: 等左半个钟,差唔多食晒D野先黎,半个钟由生煮熟系可接受嘅。 煲仔饭上枱时盖已打开,哥仔再三提醒小心煲仔好热 。 一贯食法 搬D𩠌去一边, 捞下D饭 (豉油上枱前已落),咪食得啰,点知一反开D鸡,系生架,唔系咬开生,系外面已经见到全生,我无食过生肉煲仔饭呀, 同哥仔讲左2次先话再整过比我,仲同厨房order要全熟,如是者又等多半个钟 都未再上我地个煲仔饭,再追问,哥仔话等多阵,过一阵又问,又系话半个钟,我话 成个钟啰㖞,哥仔话 应该到啦等等,然后 就同我地讲 可能漏左单,帮我地取消,无问我地要唔要就取消左啦。嬲呀。💰💰💰💰💰💰💰💰埋单仲嬲,收钱果位一黎就问 微讯 定支付宝? 我: Apple Pay收银 : 无。 得 微讯 支付宝。我 : 实体Visa ?收银 : 唔收 , 微讯 支付宝 现金。我:
🪿烧鹅 : 味道正常,皮脆
🐷乳猪拼叉烧饭 , 金银蛋香菜 都系正常港式口味。
🐔🍄北菇鸡煲仔饭: 等左半个钟,差唔
💰💰💰💰💰💰💰💰
埋单仲嬲,收钱果位一黎就问 微讯 定支付宝?
我: Apple Pay
收银 : 无。 得 微讯 支付宝。
我 : 实体Visa ?
收银 : 唔收 , 微讯 支付宝 现金。
我: 支付宝
尖沙咀食市,只收 微讯 支付宝 现金,大家心照佢地目标客系乜人。
就算带内外地朋友体验香港食之文化, 都极之唔推荐呢间嘢,生嘢都可以上枱比客食。
是日埋单 : $464.00