因为网图睇到装修几靓,收藏咗好耐都未去过于是今朝同BF去食brunch。 中午12点半左右到,门口冇人排队冇人等位,室内仲有几张台吉住未坐满。我哋本来想坐门口嘅小圆台,BF都坐咗落去了,店员突然话不如你哋去坐方台。于是我哋又行去再入边少少嘅方台,BF又已经坐咗落去了,店员又突然指住最入边嘅双人小方台,因为见到BF坐咗2张双人小方台拼埋一齐嘅台,但我哋并冇用任何物品霸占晒2张台,都只喺坐咗其中一张。我已经开始燥火,明明冇几多客人排队等,铺头又未坐满人,必须要咁样毫无礼貌地push我哋一次又一次?? 如果好多人等紧位铺头又好爆,我哋会理解同配合。但今日呢个Peak hour都唔满人并且冇人排队,咁搞法乜心情都冇晒!本嚟真系嬲紧差D闹个店员,平时一向无敌好脾气嘅BF都俾佢搞到一肚火弹起身冲出去走人,我哋就走咗。 毫无服务意识,装修再靓出品再好,都唔会做得耐。如果生意每况愈下,确实要感谢呢D咁识赶客嘅店员!
2024-04-04
午餐