2018-08-14
今日因为一个老人家🧓🏽生日,所以有幸试到依间怀旧餐厅原来听大家讲,依间餐厅好耐历史架啦佢地因为成日帮衬,所以都叫左好多熟悉既野食,而我就帮手叫个砵仔焗鱼肠啦,今餐真系好丰富分别有白果猪肚汤、炸芋泥、梅菜扣肉、琵琶豆腐、霸王鸡、生鱼片两食同砵仔焗鱼肠先讲个汤,见到奶白色已经好吸引饮落当然系无得顶啦到炸芋泥啦,其实我唔太钟意炸野,所以都系试左一小「旧」,食落都唔错架梅菜扣肉呢,就因为怕肥,所以都系食左少少,但反而味道上同我之前食ge唔算入味琵琶豆腐都唔错架,豆腐算嫩滑,唔会太多粉同炸得亦唔会太硬霸王鸡食落都还可以啦😋一定要连葱姜食而生鱼片两食呢,我就最欣赏啦因为做得好出色,唔系炸果款,鱼肉真系好滑同入味,好想食好多好多不过,我叫果个砵仔焗鱼肠,就无想像中整得咁好食啦,但我地整体都食洒所有野架好厉害加上有得坐房舒服
白果猪肚汤
先讲个汤,见到奶白色已经好吸引饮落当然系无得顶啦
炸芋泥
梅菜猪腩肉
琵琶豆腐
琵琶豆腐都唔错架,豆腐算嫩滑,唔会太多粉同炸得亦唔会太硬
霸王鸡
霸王鸡食落都还可以啦😋一定要连葱姜食