2010-05-13
原本book左去廸士尼食buffet, 点知有特发事件, 所以改地方庆祝, 餐厅布置得好有party feel, 十分有惊喜. 还安排到最入的坐位, order左一个$528的二人餐. 4个头盘 + 1个特别菜色 + 2个主菜 烟三文鱼沙律: 烟三文鱼份量少, 纸咁薄.焗白菌酥皮盒: 白菌粒份量少, 酥皮盒较硬.焗美国大蚝: 卖相似鸡翼. 外脆内软.意大利云吞: 超大粒. 云吞皮好软, 一d都唔硬.龙虾汤: 只得3粒龙虾肉, d汤比较淡口.忌廉白菌汤: 好浓郁! 有d似咸麦皮.黑松露酥皮牛柳: 酥皮包住牛柳, 上面洒上黑松露. 牛柳肉质好淋.大虾野鸡: 块鸡扒一般, 冇咩特别.海鲜天使面: 龙虾肉好『鞋』 心太软配雪糕: 比想像中细, 朱古力酱冇流出来, 有点失望.士多啤梨冻梳乎厘: 似一旧雪到好硬的士多啤梨雪糕. 差不多食到尾声, 餐厅突然调暗灯光, 有侍应送上火焰雪山, 入面藏有一个玻璃小樽仔装了一条用字母整成的电话绳. 女侍应主动替寿星单人拍照,后尾才发觉呢张相系做年历咭的. 见到其他情侣系合照, 这点令我们十分气愤!!
order左一个$528的二人餐.
4个头盘 + 1个特别菜色 + 2个主菜
烟三文鱼沙律: 烟三文鱼份量少, 纸咁薄.
焗白菌酥皮盒: 白菌粒份量少, 酥皮盒较硬.
焗美国大蚝: 卖相似鸡翼. 外脆内软.
意大利云吞: 超大粒. 云吞皮好软, 一d都唔硬.
龙虾汤: 只得3粒龙虾肉, d汤比较淡口.
忌廉白菌汤: 好浓郁! 有d似咸麦皮.
大虾野鸡: 块鸡扒一般, 冇咩特别.
海鲜天使面: 龙虾肉好『鞋』
士多啤梨冻梳乎厘: 似一旧雪到好硬的士多啤梨雪糕.