2011-12-13 573 浏览
已经唔系第一次想上黎试, 但咁岩上两次都包场无得订位, 今次朋友生日拣左LEE度包场, 终于可以试一下LEE度。先讲位置, 间CAFE系楼上9楼, 由SOGO行过黎唔洗两分钟, 不过唔算易揾, 因为系寻常大厦入口, 虽然有大厦水牌, 但真系行过左都未必知。佢地包场系4小时计, 我地7点先开始, 但系6点左右就比我地上黎放低蛋糕加小小布置一下。个场几靓, 有好多画(有D靓有D唔靓^^), 中间有大空位比我地玩GAME, 食物就预设放系近窗位置。我地原订7点半开始食前菜小食, 不过STAFF见我地7点多仲有好多人未到, 就即时同我地夹过出食物既SCHEDULE, 好细心。最后成8点先开始食小食, 有鸡翼, 薯蓉, 鸭胸沙律...ETC. 最正系个薯蓉, 一食就知系手打自制 (同KFX d 薯粉口感完全唔同), 牛油味好香, 又滑。另外炸物都唔错, 个薯角好香口, 受欢迎。大约半个钟之后就出主菜, 有3款pasta 同1款risotto。pasta我既首选系忌廉杂菌鸡柳意粉, 个汁好香, 唔会太腻, 配料又多。risotto我食时已经有d干身,硬, 味道ok但口感一般, 但系我朋友就最钟意个
未开始前先影下个场
中间好阔落
田螺薯蓉
大约半个钟之后就出主菜, 有3款pasta 同1款risotto。pasta我既首选系忌廉杂菌鸡柳意粉, 个汁好香, 唔会太腻, 配料又多。risotto我食时已经有d干身,硬, 味道ok但口感一般, 但系我朋友就最钟意个risotto, 佢话好creamy, 可能佢食时热辣辣就好d , risotto冻左就唔好食。
忌廉鸡柳pasta
之后我地玩game, 倾计...到走之前1个钟就食埋个甜品, 朱古力班士尼! 超好食, 好似蛋糕仔, 热食好正。最后我地11点左右走左, 临走d staff仲会送客又帮我地睇有无漏野, 总而言之算系包场既一个好选择。

2011-12-09
庆祝纪念