2021-01-16 973 浏览
肥髀生日,疫情下晚餐在家搅,做好妈妈要出太子取蛋糕+买外卖,取咗蛋糕去到呢间地库台湾菜餐厅(因为近西饼店)去到在商场电梯旁,去到餐厅唔繁忙,我落单时要求店员帮手帮我尽量将外卖包成两袋,因为一个人连蛋榚先至攞到,个男经理好好帮我尽执!搭一程车回家,食物包得札实企理无变样及倒泻!发泡胶碗回家是微暖的!大家都肚饿无转碗叮热即食原味牛肉粗面($61)牛腩、牛筋,牛腩炆得入味纤维很粗(比三宝面嘅更粗嚡)会痴牙,牛筋炆得透入味,稔口有浆口嘅感觉,好味,粗面浸一程车都唔会淋晒,弹牙有咬口!汤底很浓微辣,牛腩令我失望台湾三宝粗面($65)牛腩、牛筋、牛肚,牛腩炆得入味纤维有点粗,会痴牙,牛筋炆得透入味,稔口有浆口嘅感觉,好味,牛肚是金钱肚,炆得入味,弹牙唔韧好味,粗面浸一程车都唔会淋晒,弹牙有咬口!汤底很浓微辣,好味清汤牛筋牛肉粗面($61)细路食黑桥香肠($51)肥髀最爱,无再加热,咸香油脂感够!加蒜片食风味十足凉拌鸡丝粉皮($33)太多麻酱,粉皮不算爽口,有点粉!一般盐酥鸡($42)可能在饭盒焗过水气,无咁松脆,鸡肉略实,ok珍珠奶茶(跟面餐$4)肥髀饮百香果绿茶(跟面餐$4)叫了少甜,百香果味唔

原味牛肉粗面

鸡丝粉皮

凉拌鸡丝粉皮($33)太多麻酱,粉皮不算爽口,有点粉!一般
盐酥鸡

珍珠奶茶(跟面餐$4)肥髀饮
百香果绿茶(跟面餐$4)叫了少甜,百香果味唔假,酸酸甜甜清爽解腻

食物搭一转车返家都仲保持到好味!店员有应我要求帮我尽量执到方便我拎走!窝心

生日外卖餐
2020-06-21
15 分钟 (外卖自取)
三宝粗面
黑桥香肠