2008-03-26 161 浏览
3月14日因为要同人庆祝生日, 所以来到森巴!!到步后埋去攞枱, 个接待员好有礼貌地招呼我们!!坐下来已见到张枱已准备好晒生日卡同小礼物, 仲有张寿星仔专用既金色椅套!!四周的环境都OK!!装修同气氛都唔错!!可能系开放式既设计, 所以同隔离间食店贴得好近!!同地方不算太大, 枱与枱之间都好近下!!因为个Menu设计有点麻烦, 到点菜时花了好多时间去撰, 但个待应都好有礼貌兼面带微笑慢慢咁逐个落单同解答我地既问题!!头盘我撰了焗带子,烟肉薯蓉批同特式云吞!!带子个卖相同味道都好好, 芝士味道同带子既鲜味好配合, 真系想食多只!! 烟肉薯蓉批就烟肉味好重, 卖相就一般, 食完就觉得好”溜”!! 个云吞就唔得, 层皮好干好硬, 味道无咩特别!!之后就来个龙虾汤同个热腾腾芝士包仔!!个龙虾汤好”杰”, 味道都OK!!个包仔就外韧内软, 食落就好似中式烧饼咁, 咸咸地咁, 都既几可口!!到食佢个推介龙虾墨汁意粉!! 卖相都几靓, 红撞黑咁, 好抢眼!!龙虾都好爽口!!味道就同一般既茄汁龙虾意粉差不多!!分别在于个墨汁意粉!!当你嘴嚼d意粉时, d墨汁味就会慢慢从茄汁同龙虾味钻出来, 之后个口就
3月14日

因为要同人庆祝生日, 所以来到森巴!!

到食佢个推介龙虾墨汁意粉!! 卖相都几靓, 红撞黑咁, 好抢眼!!龙虾都好爽口!!味道就同一般既茄汁龙虾意粉差不多!!分别在于个墨汁意粉!!当你嘴嚼d意粉时, d墨汁味就会慢慢从茄汁同龙虾味钻出来, 之后个口就被墨汁成功侵占左!! 都几特别!!但如果你唔受得那份醒醒地墨味既话就点过第二样好过!!

主菜来了!!是烟鸭胸!!虽然旧肉唔系韧, 但就无咩味!!似食香口胶咁愈咬愈无味!!加埋其他配菜都系一般而已!!

之后个tiramisu个样就真系攞晒分!!睇见都唔舍得食!! 好香既咖啡味噗鼻而来, 食落口又唔系太重咖啡味, 但就有点黏口!!

其实你唔好睇佢D野细细旧, 食晒成餐都几饱!!同佢每样野既卖相都好靓, 好精致!!生日来食既话仲好多礼物同火焰蛋糕送!!所以你会见到周围都系庆祝生日, 不时都有生日歌播, 好热闹!!好开心!!