2016-11-24 2388 浏览
今日系肥妹女友生日大日子,佢话屯门食到闷要揾其他地方食,于是我喺美食之区-元朗拣左间西餐叫 Forever佢个位置就争小小,不过静中带旺,成条街都系食肆餐厅安排左我地坐近窗边,而且张櫈好舒服,肥妹女友话有公主嘅感觉,睇左一阵,嗌个二人餐一定无走鸡头盘系白酒煮蚬加鸭胸沙律蚬肉鲜甜无沙,酒味唔会太浓,唔食抢左蚬嘅原味鸭胸沙律,沙律菜尚算爽脆新鲜,鸭胸不过不失,每人一份or小小地食都几开胃再黎今晚系蕃茄汤,蕃茄咪的确系香浓,但略为淡囗,自行加左小小餐桌盐吊一吊味,配埋嘅蒜蓉包都唔差主菜美国顶级1855安格斯肉眼扒呢个菜份量都唔小,成10oz,肉质嫩滑,食唔到有筋,如果热啲更好,肥妹女友一囗接一囗,餐厅贴心地有个小焗薯同蔬菜伴碟另一个主菜系鲜菠菜汁三文鱼意大利饭我就真系几欣赏呢个饭,意大利饭软硬适中,个菠菜汁又多晒香浓,加埋个三文鱼鱼肉好嫩滑,但外皮又脆脆地,真系几有惊喜跟餐系雪糕甜品,生日点可以无蛋糕,虽然我无准备,不过呢度好好,有好多款自家制蛋糕比你任拣,叫左个焦糖芝士蛋糖,一件边够肥妹女友食丫,叫埋石板街蛋糕两个蛋糕都几有水准,石板街就甜度高啲,焦糖就芝士味几浓厚,呢头食完蛋糕,呢个肥妹
佢个位置就争小小,不过静中带旺,成条街都系食肆
头盘系白酒煮蚬加鸭胸沙律
蚬肉鲜甜无沙,酒味唔会太浓,唔食抢左蚬嘅原味
主菜美国顶级1855安格斯肉眼扒
另一个主菜系鲜菠菜汁三文鱼意大利饭
两个蛋糕都几有水准,石板街就甜度高啲,焦糖就芝士味几浓厚,呢头食完蛋糕,呢个肥妹仲话要食法式焦糖炖蛋,咁食法真系比佢吹涨,但系睇住佢食到好满足嘅样又真系几开心嘅,我打定输数我啲朱古力假以时日会六神合一嫁啦…炖蛋好快上左枱,都几滑溜,食食下我都唔记得左我啲朱古力啦…

最后:我嘅肥妹生日快乐