2019-06-20
之前写咗一篇冇批到出嚟而家补写返第二篇因为真系比较好味,服务比较好,所以值得帮佢写多次是日系帮女友庆祝生日,试过好多唔同嘅菜式但系川菜真系未正式揾间试过,于是就拣咗呢间「映水芙蓉」1.千丝西葫芦,摆碟已经好靓,店员好细心咁帮我地捞个汁同分返开一条条,好精美2.敲糖棒棒鸡,卖相已经不得了,用麦芽糖黎丰富辣汁嘅层次感,味道非常好3.蒜泥白肉,汁料同猪五花嘅绝对,浓郁而不厌,绝对系必食推荐4.酸菜湄公鱼,可能未食个太二酸菜鱼嘅朋友会觉得呢味𩠌都好正,但好可惜我哋两个都食个太二酸菜鱼所以就觉得呢味𩠌就麻麻哋啦5.蚂蚁上树,唐宫小聚𠮶个版本就好食好多,炒到啲粉丝一条条咁又弹牙又入味,呢度啲粉丝可能师傅问题炒到黐埋一旧真系争左少少整体来讲都系一个非常好嘅体验,无敌嘅维港景观、殷勤嘅服务、精美嘅食物,加上自家制嘅送嘅免费朱古力——玉桂苹果、白酒,特别得黎又有诚意,值得一试嘅餐厅