2024-08-05
今晚嚟到黄金海岸食个浪漫嘅晚餐同老公及好朋友庆祝生日🎂🎂四个大人一个BB☺️餐厅服务好好,职员超级有礼貌😁我哋拣咗两个二人豪华晚餐😎每人可以拣一杯红酒白酒或者杂果宾治,我哋四个都唔饮酒嘅,所以拣咗杂果宾治🍹🍹🍹🍹,天气咁热,一坐低饮杯嘢都唔错嘅!头盘系海鲜拼盘同埋风干黑毛猪配蜜瓜海鲜拼盘🦞🦪两只深海螯虾、两只生蚝、两只圆贝,全部都系刺身,都鲜甜嘅,不过比较细只,比较逊色😔风干黑毛猪配蜜瓜🐷🍈黑毛猪咸香油香一般,而且比较硬,蜜瓜亦都比较生比较硬,唔够甜😔每枱食够指定银码就会送一只黑松露忌廉鲍鱼,都够腍,黑松露忌廉汁亦都好香😃餐汤配有好好味嘅蒜蓉香草法包🥖我哋拣咗两个龙虾汤、一个黑松露忌廉汤、同埋一个洋葱汤,都系正常发挥几好味😊主菜方面,两位主角都拣咗羊架,一个五成一个七成,两位都表示几好,够腍☺️我拣咗猪鞍八成,有烧烤嘅香味,唔会鞋,都唔会过谂,好味😋另一位拣咗肉眼扒五成,朋友表示还可以,不过唔够肉味🧐订枱嘅时候,为庆祝生日要求餐厅喺甜品写上庆祝嘅字句,不过可能服务员上枱嘅时候手指揩到少少朱古力,所以个名有少少花咗🤪甜品拼盘好丰富,有心形嘅心太软、芝士蛋糕、朱古力蛋糕,同埋云呢拿雪糕球!心太
餐厅服务好好,职员超级有礼貌😁
我哋拣咗两个二人豪华晚餐😎
头盘系海鲜拼盘同埋风干黑毛猪配蜜瓜
我拣咗猪鞍八成,有烧烤嘅香味,唔会鞋,都唔会过谂,好味😋
另一位拣咗肉眼扒五成,朋友表示还可以,不过唔够肉味🧐
订枱嘅时候,为庆祝生日要求餐厅喺甜品写上庆祝嘅字句,不过可能服务员上枱嘅时候手指揩到少少朱古力,所以个名有少少花咗🤪甜品拼盘好丰富,有心形嘅心太软、芝士蛋糕、朱古力蛋糕,同埋云呢拿雪糕球!心太软略嫌冇流心,朱古力味都香浓!不过个碟就略嫌挤迫,如果可以用一个大啲嘅碟就会比较好睇🥰🥰
寻日可能天气真系太热啦☀️就算入黑之后,餐厅开晒所有冷气都系好热,餐厅好好,都会为食客准备座枱小风扇,但系大家都食到身水身汗💦💦