2015-09-05 3674 浏览
话说晏就同罗小姐凤小姐食完Dazzling, 四围行左个几钟消化完,其余3友就到左尖沙咀啦!于是6点钟就向高流沙进发!沿山林道行,经过数间食店都好吸引,唯独高流沙个门面十足老套茶楼!上左条小楼梯,到铺面,店员再指我地入后门,原来里面仲有间房!我地系第一枱到,好似包左间房咁!扰攘完一轮开始点菜啦,基本野就系午餐肉,响聆,芝士肠,生菜,牛丸,山根,墨鱼丸,粟米,鲜准山,冰豆腐!店员特别推哇鬼油条($68),望望个图,好似几有趣就照点了!肥牛方面点了极品手切雪花肥牛 (大$248)!汤底就清汤加沙嗲!汤底好快就到,食物亦都陆续送到,食物分量适中,但略嫌偏贵!尤其是蔬菜类!但一大班朋友食都可接受既!汤底味道不会太浓,味道没什么特别,跟一般火锅店既差不多!基本食物就唔多讲啦,正正常常无咩惊喜!要讲就讲店员推介既哇鬼油条,个名咁特别既?其实系油炸鬼酿海虾滑,上面痴住蟹子!虾滑向下滚1分钟就食得啦!大家都以为一定淋晒啦条油炸鬼,点知无㖞!仲好脆!虾滑好新鲜好弹牙,加上蟹子仲有口感同鲜甜,每啖都脆卜卜!一致好评!再黎就系最爱既手切雪花肥牛啦!雪花好均匀,分量都唔少,同图片相同!而且厚度适中,滚大概15

再黎就系最爱既手切雪花肥牛啦!雪花好均匀,分量都唔少,同图片相同!而且厚度适中,滚大概15秒就食得!牛味好浓,肉质好嫩, 而且好香奶味!好快就清左一碟!之后再叫多左碟至尊手切牛脊(大$258)!一食就知有分别!牛脊既牛味都好浓,但肉质较爽口!个人比较推介食牛脊!

8点半钟店员就开始提我地要埋单交枱啦,唯有快手啲清埋啲野食!埋完单大家都未尽兴,行左阵啊信屋又到下场啦!
手切雪花肥牛
哇鬼虾条