2024-10-01 501 浏览
我爸爸嘅生日,  我哋一家人去咗食海鲜火锅! 我爸爸平时都好钟意食海鲜,  所以佢生日我哋就谂住带佢嚟呢间餐厅食嘢! 我哋嚟到𠮶阵,  餐厅已经坐满咗人! 好彩我哋早有订位,  唔使等位! 坐低之后,  就开始睇餐牌! 我哋叫咗个海鲜火锅,  仲叫咗椒盐濑尿虾! 啲海鲜嚟到𠮶阵真系吓咗我哋一跳,  真系超多嘢食!我爸爸睇到咁多海鲜,  真系笑到合唔埋嘴! 我哋先蒸咗啲海鲜,  因为心急想快D感受海鲜既口感! 海鲜真系好新鲜,  蒸完之后好鲜甜! 我哋食咗阵海鲜之后,  就开始煑啲肉类同埋蔬菜! 啲肉类都好新鲜,  食落好嫩滑! 蔬菜都好新鲜,  好清甜! 我哋慢慢食咗差唔多两个钟,  食到好饱! 埋单平均每人都系二百几蚊,  我觉得真系超抵! 我爸爸食得好开心,  佢话下次都要嚟呢间餐厅食嘢, 我都系咁话!

2024-09-29
  • 海鲜