2012-08-03 151 浏览
庆祝生日, 谂去边食饭, 都谂佐好耐, 男友想食蚝, 我其实有点怕蚝腥, 但open rice揾到呢度有新鲜蚝食, 有相睇, 好吸引, 一于试下, book 佐就先, 因为都知道地方有限.老板提醒, 有d女仔怕蚝腥, 要试试美国蚝, 所以 听佢话啦, 叫佐3 x kumamoto,再试下好多人都钟意0既 2x white pearl, 2 x车厘蚬, 4 x 翡翠螺对蚝的认识系零, 今次系好好0既 STARTING.配白酒, 如痴如醉咁食, **请自行带支酒去开先食USA 蚝, 好爽脆, 完全不怕有腥味, 意想不到的鲜味! 呢个我好钟意!之后再叫多4只 USA.闻到隔离台个包好香, 于是, 我地又叫佐, 好软好香口, 是晚汤饮系 露荀忌廉.和牛READY, 轻轻一煎, 5成, 刚刚好, 完全唔需要用力系咁"赵", 两人SHARE 就够了, 碟旁有只烤蒜, 有少许盐, 主角可以完全压场.块牛排太肥美啦, 食到呢度, 已经有饱肚0既感觉, 所以冇再叫PASTA.再来试试口腔, 就试下老板整0既甜品, 芝麻慕丝,我食到下层有木槺, 口感都算滑, 清清地, 又唔太甜, 所以仲可以整个清呢度食蚝

对蚝的认识系零, 今次系好好0既 STARTING.
配白酒, 如痴如醉咁食,

**请自行带支酒去开
冷盘

之后再叫多4只 USA.

m5和牛

呢度食蚝, 好有放心0既感觉, 新鲜啦, 款色又多,老板又多介绍, 唔识食都变佐钟意食,
下次再挑战一下浓味0既蚝, 好期待!
推推!
自家制甜品
蒜蓉包
题外话/补充资料: 大围火车站一出, 向右边行至尾, 一转左, 就找到积福街,直行 就到了.
2012-08-02
庆祝纪念