2019-09-05 792 浏览
真系好钟意来依间野,价钱合理,味道ok,又成日有新的cake所以生日饭都要来丫星期日lunch,一点左右。我谂等10分钟倒就有位喇不过唔好的就系用餐时间得75分钟,好赶下。九龙塘分店,食两点几,有90分钟。依度的brunch比KLT平10蚊㖞。Salad同包唔讲喇,standard野,好味糙米饭食过一次,好味个汁creamy,但啲糙米又有口感个蟹肉扭纹意粉,frd frd话腥㖞。。。个鱼的配菜好食,但呢间啲熟鱼真系麻麻。全部都嚡拾拾的上次食fish&chips又系。大家真系唔好叫熟鱼丫见到好多新cake,真系忍唔住想叫晒佢丫左一: 开心果红茶蛋糕无开心果味,无红茶味,蛋糕唔松软左二: 咖啡cake佢似crepe,不过一层层𠮶啲唔系蛋皮,而系蛋糕。可以每层都有cream,就唔觉得佢干喇左三: 哈蜜瓜伯爵茶橙色的系哈蜜瓜味的皮,中间都有层哈蜜瓜味的啫喱。但食唔到伯爵茶味。不过佢好清新最后一件: 红桑子特浓朱古力最令我意外的一嚿。我平时唔多钟意食朱古力蛋糕,但呢嚿真系将其他𠮶啲比下去。 “特浓”系无呃人的,一啖食落口,劲重朱古力味,忍唔住就想再食。。。中间有红桑子味的啫喱,中和返朱古力的腻。
所以生日饭都要来丫

星期日lunch,一点左右。我谂等10分钟倒就有位喇

依度的brunch比KLT平10蚊㖞。

Salad同包唔讲喇,standard野,好味

跟餐salad and  bread

糙米饭食过一次,好味
个汁creamy,但啲糙米又有口感

个蟹肉扭纹意粉,frd frd话腥㖞。。。

糙米饭,扭纹粉

个鱼的配菜好食,但呢间啲熟鱼真系麻麻。全部都嚡拾拾的
上次食fish&chips又系。大家真系唔好叫熟鱼丫

香煎马面鱼柳

见到好多新cake,真系忍唔住想叫晒佢丫

左一: 开心果红茶蛋糕

无开心果味,无红茶味,蛋糕唔松软
左二: 咖啡cake

左三: 哈蜜瓜伯爵茶

最后一件: 红桑子特浓朱古力

最令我意外的一嚿。我平时唔多钟意食朱古力蛋糕,但呢嚿真系将其他𠮶啲比下去。 “特浓”系无呃人的,一啖食落口,劲重朱古力味,忍唔住就想再食。。。中间有红桑子味的啫喱,中和返朱古力的腻。饼底系有nuts的朱古力味底
正到爆

2019-09-01