上次就介绍完twinkle decor嘅打卡蛋糕仔后,大家都话蛋黄哥个款超级得意😝介绍完可爱风,如果想要啲斯文啲嘅,可以拣以下SP Flower & Tea Room嘅花花蛋糕,佢地有唔同款唔同花唔同颜色嘅蛋糕,岩晒钟意花嘅女仔🌷PURPLE黑加仑子蜜树茶蓝莓蛋糕-$208/$438/$800(大家可按人数选择size💁🏻‍♀️)柔和嘅紫色加上精致嘅食用花装饰,岩晒女神一族影靓相📸唔好以为佢得个样,蛋糕同cream嘅味道一样超级正💁🏻‍♀️啲cream厚得来唔腻,而且带有淡淡嘅黑加仑子味or花味(望住啲花食就觉得自己食紧花味嘅嘢🙈),蛋糕保持湿润嘅口感,所以打完卡食两啖攞低嘅状况唔会发生😂蛋糕本身分左几个layer,中间有层蓝莓jelly,为蛋糕带来有层次嘅口感外,仲令蛋糕味道无咁单调😉太古太古城道18号太古城中心2楼211A舖

PURPLE黑加仑子蜜树茶蓝莓蛋糕
太古太古城道18号太古城中心2楼211A舖